Miks on väga hea lühitutvustuse koostamine tööandjale tähtis

Milline on hea CV lühitutvustus? Kuna värbajad kulutavad ühe elulookirjelduse läbivaatamiseks vaid umbes 6 sekundit, on äärmiselt oluline, et elulookirjelduse lühitutvustus köidaks värbajate tähelepanu kohe alguses.

Koosta oma resümee 15 minutiga

Meie osavalt disainitud kaaskirja mallide tasuta kollektsioon aitab sul massist välja paista ja olla oma unistuste töökohale sammukese lähemal.

Koosta oma resümee
Table of contents
Sisukord

Koosta oma resümee 15 minutiga

Meie osavalt disainitud kaaskirja mallide tasuta kollektsioon aitab sul massist välja paista ja olla oma unistuste töökohale sammukese lähemal.

Koosta oma resümee

See võib tegelikult muuta teie võimalused tööintervjuu saamisel kasuks või kahjuks, sest see määrab, millist esmamuljet te potentsiaalsetele tööandjatele jätate.

Milline on siis suurepärane elulookirjelduse sissejuhatus või kokkuvõte?


Kõigepealt tuleb teie elulookirjelduse sissejuhatuses esile tuua mõned teie kõige muljetavaldavamad saavutused, kvalifikatsioon ja oskused seoses ametikoha kirjeldusega. See peab olema selge ja kokkuvõtlik, kuid samas piisavalt mõjus, et värbajad tahaksid teie CV-d rohkem lugeda. See juhend aitab teil mõista, mida teha ja mida mitte, kui tegemist on mõjusa elulookirjelduse sissejuhatuse kirjutamisega, ning annab selgust teemaga seotud KKK jaotises.

CV kokkuvõtlikud avaldused on lühikesed lõigud, mis lähevad CV päise alla. Need toimivad karjääri kokkuvõttena ja kui need on õigesti tehtud, kirjeldatakse teie kõige asjakohasemaid saavutusi ja teadmisi vähem kui nelja lausega.

cv lühitutvustus

Lühidalt peaks potentsiaalne tööandja hõlpsasti tuvastama teie põhioskused ja väärtuse, mida saate nende ettevõttele tuua. Ideaalis peaksite püüdlema sisutiheda ja täpse cv-kokkuvõtte poole, mis paneb värbaja lugemist jätkama.

Millised on CV lühitutvustuse eelised värbaja silmis?


  • Koostage kogu taotlus selgelt, tehes oma karjääri kokkuvõtte ja tuues välja peamised punktid või esiletõstmised;
  • Kasutage ära ja kasutage märksõnu oma CV-s väga varakult, et tugevdada võimsat muljet
  • Määratlege end väga lühidalt, et palgatavad juhid saaksid teie iseloomust kiiresti aru ja saaksid kiiresti tunnustuse

Selles juhendis vaatleme, kuidas kirjutadaparim CV lühitutvustuse kokkuvõte ja avaldust ja kuidas seda kirjutada, ning käsitleme mõningaid parimaid CV kokkuvõtte näiteid, mida saate oma CV jaoks kasutada.

Mis on CV-sissejuhatus?


CV-sissejuhatus, tuntud ka kui CV kokkuvõte või eesmärk, on lühike ülevaade taotleja karjääritrajektoorist, mis kuvatakse CV alguses. Sissejuhatuse eesmärk on köita värbajate tähelepanu ja tuua esile kandidaadi aastatepikkune kogemus, võimalikud asjakohased tunnistused ja nende tugevad küljed seoses rollinõuetega.

Hea CV sissejuhatus ei ole pikem kui 2–3 lauset ja see on kohandatud konkreetse ametijuhendi jaoks. See peab sisaldama olulist teavet, nagu taotleja ametinimetus, erialateadmised ja märkimisväärsed saavutused.

cv lühitutvustus

Lisaks peab see sisaldama märksõnu, mis aitavad CV-l kõrgel kohal olla kandidaatide jälgimissüsteemides ATS mida enamik värbajatest kandidaatide filtreerimiseks kasutavad.

Üldiselt kasutavad tööotsijad olenevalt nende kogemuste tasemest kahte tüüpi CV tutvustusi – CV kokkuvõte ja CV eesmärk. Näiteks kui kandidaat on värskem, kellel on vähem kui 1-aastane kogemus, peab ta kirjutama CV eesmärgi, samas kui kogenud kandidaadid kirjutavad CV kokkuvõtteid.

Kuidas kirjutada CV jaoks hea sissejuhatus?


Professionaalne CV tutvustus võib oluliselt muuta teie CV kaalu ja mõju, aidates teil jätta värbajatele hea esmamulje. Tagamaks, et teie CV sissejuhatus saavutaks just selle, on siin mõned näpunäited, mida saate CV sissejuhatuse kirjutamisel järgida.

Valige õige CV-sissejuhatus

Nagu varem öeldud, on tööotsijate kogemuste põhjal kahte tüüpi CV-tutvustusi – kokkuvõte ja eesmärk.

Valige oma juhtumile sobiv õige CV-tutvustus, et saaksite selle mõjuvamaks muuta. Erinevus nende kahe vahel seisneb selles, et kui kirjutate CV eesmärki värskena, peate esile tõstma oma haridustausta, tunnistused, oskused ja akadeemilised saavutused, väljendades samal ajal huvi oma potentsiaali ärakasutamise vastu ettevõttele kasuks.

Kui kirjutate elulookirjelduse kokkuvõtet kogenud professionaalina, peate töökirjelduses esile tõstma oma aastatepikkuse kogemuse, oma valdkonna, erialased saavutused ja tugevad küljed.

Kohandage oma CV sissejuhatus konkreetse töökirjelduse järgi

Ehkki teil võib tekkida kiusatus kasutada sama CV-d mitmele tööpakkumisele kandideerimiseks, vähendab see oluliselt teie väljavalitud nimekirja sattumise võimalusi.

Seda seetõttu, et üldine CV-tutvustus muudab teie CV keskmiseks. Ja värbajatel on silmad ainult parimatele kandidaatidele, kes suudavad teiste seast eristuda. Seetõttu on vajadus kohandada oma CV tutvustus nimekirjas toodud ametijuhendiga ja tõsta oma CV-d tasemele.

cv lühitutvustus

Analüüsige ametijuhendit, et teha kindlaks rolli pakilised nõuded ja sellele vastamisel tuua esile tugevad küljed, mis näitavad teid kui ideaalset kandidaati, kes suudab neid nõudeid tõhusalt täita.

Kasutage loendis olevaid märksõnu ja termineid

Selleks, et aidata oma CV-l ATS-is kõrgel kohal olla ja oma CV tutvustust veenvamaks muuta, peate kasutama ametikirjelduses olevaid märksõnu ja kasutama sarnaseid terminoloogiat, mida loendis kasutatakse.

Näiteks kui tööpakkumine nõuab "sisu kirjutajat", kaaluge oma CV sissejuhatuses sama terminoloogia kasutamist, selle asemel, et valida sünonüümid nagu "sisu looja" jne. Sama kehtib ka märksõnade kohta. Kui ametijuhendis kasutatakse põhinõudena sõnu nagu „tulemuspõhine“ või viidatakse korduvalt mõnele konkreetsele oskusele, näiteks „ajajuhtimine“, lisage sama ka oma CV sissejuhatusse.

Keskenduge oma ainulaadsele väärtuspakkumisele ja viidake numbritele

Analüüsige ametijuhendit, et teha kindlaks oma tugevaimad oskused ja tugevused, mis panevad teid teistest kandidaatidest silma. Kui olete selles osas selgust saanud, tõstke oma CV tutvustuses esile unikaalne väärtus, mida saate rollile tuua.

Ärge unustage oma saavutustest rääkides kasutada numbreid ja numbreid, et anda värbajatele oma potentsiaalist selge pilt. Nende lähenemisviiside järgimine tagab, et teie CV sissejuhatus on mõjuv ja muljetavaldav.

Hoidke sissejuhatus lühike ja paeluv

Teine viga, mida soovite oma CV sissejuhatuse kirjutamisel vältida, on see, et see on liiga pikk, ebamäärane ja täis klišeesid või üldistusi. Idee on hoida oma CV sissejuhatus piiratud 2–3 lausega ja kirjutada mõjusaid lühikesi lauseid, kasutades tegevussõnu, märksõnu ja numbreid.

cv lühitutvustus

CV lühitutvustuse sissejuhatuse valimine

Kui esimene asi, mis kellegagi kohtudes suust välja tuleb, on "mis lahti?" siis võib kindlalt öelda, et paljud inimesed pöörduvad lihtsalt teisele poole. Sama kehtib ka teie CV kohta.

Kuid enne, kui valite, mida soovite öelda, peate mõtlema, kuidas seda öelda. Mis on sõnum, mida soovite edastada, millised on teie tugevaimad müügiargumendid? Need on asjad, mida soovite oma CV profiili lisada.

Hea uudis on see, et tegelikult pole vahet, millises valdkonnas te tegutsete. Alates turundusest kuni meditsiinini on teie CV sissejuhatuse koostamise juhised samad.

Sõltuvalt teie kogemustest ja oskustest on teil valida kahe CV-profiili versiooni vahel.


CV lühitutvustuse eesmärk

CV-eesmärk on CV-sissejuhatus, kui olete alles alustamas oma karjääri või teil on vähe kogemusi. See sobib hästi ka karjääri muutjatele. CV eesmärk keskendub teie oskustele ja teadmistele, et näidata, et teil on potentsiaali olla edukas töötaja.

Peamised punktid eduka lühituvustuse loomiseks


  • CV sissejuhatus, tuntud ka kui CV kokkuvõte või eesmärk, on lühike ülevaade taotleja karjääritrajektoorist, mis kuvatakse CV alguses.
  • Kui kandidaat on värske, kellel on vähem kui 1-aastane kogemus, peab ta kirjutama CV eesmärgi, samas kui kogenud kandidaadid kirjutavad CV kokkuvõtteid.
  • Kohandage oma CV tutvustus ametikirjeldusega ja kasutage värbajate tähelepanu köitmiseks märksõnu.
  • Kasutage oma saavutustest rääkides numbreid ja numbreid, et anda oma CV tutvustuse kaudu värbajatele selge pilt oma potentsiaalist.
  • Hoidke oma CV sissejuhatus selge, lühike ja mitte rohkem kui 2–3 lauset sisaldav.
  • CV sissejuhatuse kirjutamise ajal tõstke esile oma parimad saavutused, oskused, aastatepikkused kogemused, eriteadmised ja sertifikaadid.

Korrektsed CV lühitutvustuse näited


Allpool on toodud mõned CV lühitutvustuse näidised, mida saate omaenda kirjutamiseks kasutada:

cv lühitutvustus

CV lühitutvustuse näide kooli lõpetanule
Tulemustele orienteeritud finantsvaldkonna magistrand, kellel on 6-kuuline praktikakogemus analüütiliste ja andmebaasitööriistade juurutamisel äritegevuse kontrollimiseks. Oskate kasutada tõhusaid andmeanalüüsi tehnikaid usaldusväärsete otsuste tegemiseks ja projektide edukaks elluviimiseks.

Tarkvaraarendaja CV lühitutvuse näide
Detailidele orienteeritud arvutiteaduse kõrgharidusega, kes otsib algtaseme ametikohta tarkvaraarendajana. Kvalifitseeritud pürgijana, kes valdab programmeerimiskeeli nagu Java ja Python, soovin panustada dünaamilisse meeskonda ja omandada praktilisi kogemusi tarkvaraarenduse vallas.

Turundaja CV lühitutvuse näide
Loominguline ja pühendunud hiljutine turunduse eriala lõpetaja, kes soovib alustada turunduskoordinaatorina. Relvastatud tugevate suhtlemisoskustega ning võimega arendada ja ellu viia turundusstrateegiaid Adobe Creative Suite'i oskusega, soovin innukalt oma teadmisi ja oskusi ettevõtte kasvuks ära kasutada.

Ärianalüütiku CV lühitutvuse näide
Dünaamiline ärianalüütik, professionaal, kes oskab juurutada analüütilisi ja andmebaasitööriistu, et kontrollida äritegevust mitmes sektoris ja pakkuda kliendikeskseid lahendusi. Kõrge kvalifikatsiooniga kliendi nõudmiste tuvastamine ja täitmine organisatsiooni tööprotsesside raames ning tõhusate andmeanalüüsi tehnikate kasutamine äriotsuste toetamiseks.

Praktiline juhend CV lühitutvustustuse loomiseks


See on samm-sammult juhend, kuidas kirjutada CV-tutvustus:

1. Tutvu ametijuhendiga

Esimene samm on tutvuda ametijuhendiga, et mõista rolli põhinõudeid ja tuvastada potentsiaalsed märksõnad. See võib aidata teil otsustada, milliseid oskusi ja kogemusi oma professionaalses kokkuvõttes esile tõsta. Kohandage oma tutvustust vastavalt soovitud rollile. See võib muuta tõenäolisemaks, et värbaja jätkab ülejäänud dokumendi lugemist.

Märksõnade kasutamine on oluline, kuna tööandjad kasutavad CV-de sõelumiseks sageli taotlejate jälgimissüsteeme (ATS). Õigete märksõnade kasutamine võib aidata teie CV-l neist süsteemidest mööda saada ja värbajale saata. Märksõnad võivad hõlmata ametinimetusi, tehnilisi oskusi, pehmeid oskusi ja tööstusharuspetsiifilist kõnepruuki.

2. Loo tugev esimene lause

Alustage tugeva avalausega, mis tõmbab lugeja tähelepanu. Näiteks võite mainida muljetavaldavat saavutust või tulemusi, mille olete saavutanud eelmises rollis. Teise võimalusena võite märkida, milline professionaal te olete ja mitu aastat teil on kogemusi.

Proovige oma sissejuhatuses kasutada tegevusverbe, et muuta see võimsamaks (nt loodud või hallatud). See võib aidata teil teistest kandidaatidest eristuda ja äratada värbaja huvi. Muud tugevad tegevusverbid on järgmised:

  • organiseeritud e posti
  • jälginud osakonna tööd
  • kooskõlastatud
  • paranenud tulemused
  • jõuline ja tõhus juhtimine
  • oskused eesotsas
  • motiveeritud

3. Kaasake oma oskused ja kogemused

Järgmised paar lauset võivad teie oskusi, kogemusi ja väärtust veelgi täpsustada. Võite rääkida oma eriteadmistest, näiteks teatud valdkonnas või töötüübis. Võite mainida ka mis tahes asjakohaseid saavutusi, nagu saadud auhinnad või lõpetatud projektid. Kui teil on vähe või üldse mitte töökogemust, võite loetleda asjakohase hariduse ja koolituse, näiteks kraadid või tunnistused.

cv lühitutvustus

4. Kasutage oma saavutuste kvantifitseerimiseks numbreid

Oma professionaalse kokkuvõtte mõjusamaks muutmiseks proovige oma saavutuste kvantifitseerimiseks kasutada numbreid või mõõdikuid. Näiteks võite mainida, kui palju inimesi te eelmises rollis juhtisite või kui palju tulu teenisite. See võib aidata tööandjal näha teie kogemuste ja saavutuste ulatust.

5. Lugege oma tutvustus veelkord üle ja tehke lõplik korrektuur

Kui olete lõpetanud, võtke aega oma töö korrektuurimiseks, kontrollides grammatika- ja õigekirjavigu. Proovige oma professionaalne kokkuvõte ette lugeda, et see kõlaks loomulikult ja voolaks hästi. Teise võimalusena võite proovida seda lugeda alt üles või tagurpidi. See võib aidata teil leida vigu, millest esialgu märkasite.

Samuti võite paluda sõbral või pereliikmel see üle lugeda ja tagasisidet anda. Vajalike paranduste tegemine on teie CV edukuse seisukohalt oluline. Veendudes, et teie professionaalne kokkuvõte on vigadeta, veendute ka, et see suudab luua tööandjast tugeva esmamulje.

Looge oma CV parimate mallide abil

KKK mida tööandja soovib näha lühitutvustuses

Kas ma peaksin CV-sse lisama tutvustuse?

Pole reeglit, mis ütleks, et teie CV-s peab olema mingisugune sissejuhatus või jaotis. Kui teie erialane ajalugu on üsna sirgjooneline ja sobib teile kandideeritava rolliga, võite hõlpsasti otsustada sukelduda otse oma töökogemusse, nagu kronoloogilised CV-d sageli teevad.

Kuidas end professionaalselt tutvustada?

Kuid üldiselt peaks professionaalne tutvustus sisaldama neid kolme osa või sammu: (1) kes te olete, (2) mida te teete ja (3) mida teised peavad teadma. Kui teil on need kolm, pakkige see kokku. Ärge jätkake ja jätkake aegade lõpuni.

Mida peaks minu CV sisaldama?

Teie CV peab andma tööandjatele põhjaliku ülevaate teie senisest töökogemusest ja karjäärist, tuues esile kõik teie asjakohased oskused ja saavutused.

Mõned otsustavad kirjutada lühikese isikliku kokkuvõtte, milles tutvustatakse, kes nad on, kus peitub nende kogemus ja millist karjääri nad järgmisena teha soovivad. See on suurepärane, et anda teie CV-le isikupärane hõng.

Peamine teave, mis tuleks teie CV-sse lisada, on kontaktteave, eelnev töökogemus, haridus, teie parimad saavutused ja asjakohased oskused. Töökirjelduses kasutatud märksõnade lisamine aitab tagada, et teie CV on CV-de skannimise tarkvara kasutamisel märgistatud.

Mis siis, kui mul pole kogemusi?

Kui olete alles lõpetanud või otsite oma esimest töökohta, võite tunda, et teil pole töökogemust, mida oma CV-sse märkida. Selle võti on kire ülesnäitamine ja nende oskuste edasiarendamine, mida olete hariduse ja muude mitteprofessionaalsete kogemuste jooksul omandanud. Kirjutades entusiastliku isikliku kokkuvõtte, saate näidata, et olete motiveeritud ja keskendunud karjääri loomisele teatud valdkonnas.

Seejärel peaksite esitama nimekirja kõigist oma kvalifikatsioonidest, hobidest ja varasematest projektidest, lõputöö teema, mis on võimaldanud teil arendada ülekantavaid oskusi, mis muudavad teid selle töö jaoks vajalikuks. Isegi kui sul pole algus ja ametlikku töökogemust, võimaldab vabatahtlik töö, kogemused ja projektide ettevõtmine koolis/ülikoolis arendada oskusi sellistes valdkondades nagu klienditeenindus, ajaplaneerimine ja meeskonnatöö, mis tulevad ära märkida sulle professionaalselt kasuks.

Millal peaksite kasutama CV LÜhitutvustust?

Ideaalis tleks ära ärkida CV kokkuvõtte, et need kui teil on kolm või enam aastat töökogemust. Kui see põhjuseks on asjaolu, et selle jaotise eesmärk on meelitada teie oskusi, teadmisi ja kirja näidis töökogemust.

Kui olete alles alustamas oma tööalast karjääri ja võid nii pole oma kokkuvõtlikus avalduses palju kirjutada, oleks parem valik kasuta alati lisa objektiivse avalduse info jaotist.

Koosta oma resümee 15 minutiga

Meie osavalt disainitud kaaskirja mallide tasuta kollektsioon aitab sul massist välja paista ja olla oma unistuste töökohale sammukese lähemal.

Koosta oma resümee